Så går min tonårsmelodi..



NU är det slut på tonårs-spektaklen och man är 20 fyllda, snart 20+, 30+, 40+ och ja, kort sagt, efter 20 går det bara utför, har jag hört.. Men det är ju iaf  tur att livet börjar om IGEN vid ALLA jämna årtal!


Tonåren började med ett stort antal tjejkvällar, typ sådär liksom ba, varje helg. På dem åts det Tacos, togs fula kort men innebar även vandringar längs huvudgatan i vår lilla förort, där man av någon anledning lekte älg, bakom stolpar?? Till och med en såpa spelades in, vilket ligger under sekretess...

Fotboll, fotboll, fotboll, det var väl egentligen det som dagarna bestod av. Var vi fotbollsbrudar inte hemma, så kunde man hitta oss vid planen.

En fotbollstjej ska ha en trampmoped, sa morfar, och där stod den på min 15årsdag på altanen, min alldeles egna pärla. Det var kanske vid den är tiden min kondition började försämras... För moppetiden innebar just moppeåkning, och diverse ting dragandes efter dessa oerhört starka motorer. 
Vissa hade vespor, andra ingen alls, och jag brummade runt på en trampmoped som startade lite när den ville. 

Så var det det här med dem olika haken. 

  • Busskuren
  • Skolan
  • Kiosken 
  • Konsum
  • Fotbollsplanen
Alla coola människor visste ju att det var hit man skulle åka Epa-traktor, volvo och moppe, och att supa och däcka i någon buske var det tuffaste som fanns. 
Det var på den här tiden polisen var här så ofta att de tillslut tröttnade på att jaga skitungar genom skogen.



Jag säger då det, det var tur att VI var här och räddade vår lilla förort från en undergång! Det var ju trots allt vi som fick banka förnuft i folket ;)


Första året på gymnasiet var slut och det skulle så klart firas med lite bubbel, men slutade med ett samtal hem från polisen innan vi ens börjat. Det var bara att åka hem! Min gulliga bror vara snabb med att sprida vidare ryktet till övriga i familjen som inte visste...


Jag fyllde BIL och året senare blev det en MYCKET SPONTAN roadtrip genom svergie, som mer eller mindre slutade i en lycklig katastrof. 
Bil till Torekov - Mystisk man försöker bryta sig in i bilen - Vi kör till Båstad - Låser in nycklarna - Får polisescort - Polis låser upp bil - Sover i bil på en gata - Vaknar av att någon skakar på bilen - Påväg från Båstad, blir stoppade av polis i säkerhetskontroll.

Studenten låg för våra fötter och utrusandes från sundsta-aulan sjöng SÄGs nybakade studenter sin sång, påväg från skolans dörrar för sista gången med fötterna i riktning mot studentflaken. Iaf för Sundsta-sidan, för vi andra kom förstås i andra prio, som vanligt, och fick vänta 1 timme innan det var vår tur att ta studenten, igen, eftersom vi faktiskt tog den en timme tidigare...
Men.. FY FAN VAD VI VAR BRA!

Och här sitter jag nu, har nyligen anlänt hemtrampandes från stan med min nya cykel. Som gammal och skröpplig 20åring måste de ihopskrumpna musklerna tränas upp, och konditionen förbättras tills man inte längre blir andfådd av att gå upp för trappen...

SEN när DET är gjort, DÅ blir det systemet ;)



Dagens ord
Det blir vad man gör det till, men nu är jag gammal och senil så det uttrycket har jag glömt!


RSS 2.0