VEM HAR SKETET PÅ SKÄRBRÄDAN???

- Pappa.. jag råkade göra något med skärbrädan förut när.. eller ..aa.. Och nu är den jättesvår att dra ut! 
Pappa drar ut skärbrädan och tror inte det han ser. Små bruna bajskorvar rullar ut från skärbrädans kyffe..
- Jaha.. Det var ju inte så konstigt...
  OKEJ!.. VEM HAR SKETET PÅ SKÄRBRÄDAN??
- Men ååh.. Var det bara det?! Jag som trodde att jag tagit i för mycket när jag torkade av den!

Åtminstone kunde man tro att det var bajskorvar. Men som tur var så var det bara rester av blodpuddingen som hade rullat iväg och gömt sig när jag hade stått och skurit upp vår middag ;) 

Dagens ord
Allt är inte alltid som det verkar, eller vad säger ni? ;D


ska vi slå vad?

Så var det lördag igen.. Upp och jobba! 
Bilen startade fortfarande inte efter ca 2 veckors strejk så det fick bli buss idag med. Kul!
Klockan ringde 07.55 och som vanligt ställde jag den på snooze och trodde att jag skulle bli väckt igen. Men så fel jag hade.. En halvtimme senare flyger jag upp ur sängen och vrålar ur mig lite svordomar. Nu var det bråttom! Och hade jag inte bestämt mig för att springa upp på rummet och leta efter min ipod in i det sista så hade jag inte behövt vinka av bussen det första jag gjorde när jag öppnade ytterdörren..
Optimist som jag är, ibland.. gladde jag mig istället åt att jag hade en hel timme på mig tills nästa buss gick, och kunde därför göra mig i ordning under lite mindre press. Det var bara det att det gick ingen buss om en timme, utan om 2 timmar. Just det, det var lördag, det var ju därför jag ställde klockan lite tidigare, för att jag INTE skulle missa 9bussen. 
Min optimism tog slut, vad skulle jag göra? Bilen strejkade, bussen hade gått, pappa var inte hemma.. och jag började om 20 minuter. 
Men jag hade tur, pappa var påväg hem och 15 minuter för sen kommer jag inrusandes till jobbet.

Jag förstår fortfarande inte hur jag inte har lyckats ha sönder något i butiken än, jag vågar ju inte ens gå in i sånna butiker annars! Någon som vill slå vad? kanske borde ha ett backup-jobb..
Den här dagen fick jag den stora äran, eller om man vill kalla det bördan att hålla i en jättestor åtta-armad kristallkrona medan en annan tjej försökte fixa någon stanns att hänga den. 
För det första så fick den inte nudda golvet, för det andra var den jävligt tung, och för det tredje så hade jag fått något konstigt grepp om den som gjorde att det skar in i fingrarna på mig!  Av ren nyfikenhet kikar jag på prislappen som hänger på kronan.. Den gjorde mig inte direkt lättad! 
Där stod jag nu och spände var enda liten muskel och försökte koppla bort hur  FÖRBANNATJÄVLASKIT-ONT det gjorde i fingrarna! Mitt upp i allt smyger en kund förbi och säger förundrat, oj hur klarar du det där? Superkoncentrerad som jag är tar jag sats och svarar, jag vet inte.. sen avslutar jag med ett ansträngt skratt. 
Men svaret på tantens fråga var nog helt enkelt att- i mina händer låg mitt jobb, mitt rykte, min framtid och 18000 KRONOR!

DAGENS ORD
Allt går bara man vill. ;)



Söndagar du vet..

Jag är så jäkla trött att jag inte fattar vad jag gör. Jag kan inte ens komma på hur många nollor de är i 18tusen, och då är det illa.. Just därför får jag skjuta upp dagens inlägg om helgen och fila på den när jag är i liiiiite bättre tillstånd. Eftersom jag just nu ligger däckad som en packad sill!

Sleep tite!

Dagens ord
Om jag hade något bra att säga nu så skulle jag säga det. Men nu är det inte så, så du får nöja dig med jag just sa!

- Billig massage blev dyr -

Massage. I en vecka har jag gått och väntat på att få den där massagen kl 16.30 på tisdag eftermiddag. Och billigt var det, perfekt för mig som utan tvekan kör budgetvarianten när det gäller att spendera pengar. 
Men hur kunde jag vara så dum och tro att min noggrant fina planering skulle hålla? 
Det börjar med att min massör ringer på tisdag eftermiddag och frågar om vi kan flytta tiden, och efter lite om och men kompromissade vi fram en rimlig tid, klockan 15.30
Jag som hade planerat in en fika 13.45 på stan med Malin och Ebba insåg nu att fikan fick bli ganska kort. Speciellt med tanke på att jag faktiskt inte visste vart jag skulle på massage. Herregud, jag hittar ju knappt till stan! 

Nästa problem var aningen väntat, så frustrationen bestod mer av lugna sammabitna ord, än höga svordomar... för det här... händer ofta. Bilen startade inte. 
Det var bara att ta nästa buss, och ytterligare en halvtimme av fikan gick bort. 
Men det var kul att träffas igen, hade nästan glömt hur bra Malin är att fiska en på information och svaller. Räcker med att man inte setts på två dagar och hon är där. Så tänk er då när man inte setts på flera veckor. Rena förhöret ;D 
Det är kul med dessa två för de kompletarar varandra så bra. Malin är djävulen och Ebba är ängeln... ( Det här kommer jag få skit för ) Så de är bäst att säga; Malin, jag tycker om dig ändå, Och Ebba, njaa hon är kanske ingen riktig ängel, det märke jag ju efter fikat.. ;)
Fikan blev inte långvarig för än jag var tvungen att rusa iväg, och eftersom jag inte visste vart det låg så tänkte jag att taxi skulle vara ett säkert kort. Första Andra Tredje, taxin gick till den lilla damen i svart för 100 kronor! Så bar det iväg..
Snäll som han var chaffören stängde han av taxametern innen den översteg hundra kr eftersom han hade sagt att han trodde det var så mycket det skulle gå på.
 Väl framme räcker jag fram min femhundring och får tillbaka en ledsen min. 
-Det där kan inte jag växla..
YES! WHAT A DAY! tänker jag..
Det hela slutade med att jag fick springa in i all hast till massören och växla, springa ut, betala, springa in igen och  få min billiga massage. 
Men vid det här laget hade jag lika gärna kunnat betala den där extra hundringen för en massör i stan...

Dagens ord
Planering är A och O, har jag hört.. Fast jag tror mer på ödet. Det blir enklare så.



Det var en gång en fortsättning...

Jo det var de här med Fröken Åke. 
Som sagt jobbar jag extra i en affär och tycker det är jättekul att serva kunder fast jag egentligen inte kan ett jota. Men så en dag när jag står bakom disken ser jag en välbekant figur kliva in genom dörren. Mycket riktigt, där var han, Fröken Åke tillsammans med sin fru... Jag och Isabel som starkt misstänkt att han var transa, sen Fröken Åke-incidenten.. eller var hon en man kanske? ;) Med ett skrik i tankarna flyr jag fältet och in på lagret, fixar och dolar, servar ANDRA kunder, jag gör vad som helt bara jag slipper träffa den där idioten. Men tillslut står jag där ändå bakom disken och håller (för ett okänt öra) en väääääldigt trevlig konversation.  
- Ja ni var ju en hemsk klass i ettan, förstod mig aldrig riktigt på det där.
Jag nickar och håller med, ler och gör mitt bästa för att inte förlora jobbet.
- Jaa, det var en riktigt stökig klass, svarar jag tillslut.
- Och Du och Isabel..
Ehh va, tänker jag..
-Ni var ju.. Aaa
Just den kommentaren kan ha berott på att vi under alla hans utbrott när han på fullaste allvar stod och skällde ut klassen, så satt jag och Isabel och kunde inte hålla oss för skratt på grund av hur patetisk han var. Eller alla de gånger han petade i näsan, och då menar jag GRÄVDE i näsan och sen sprätte iväg kråkorna som om de vore flyttfåglar. När han var klar med det plockade han gärna upp någons miniräknare och fingrade lite, som om det vore det fräschaste i världen! Men de gångerna kastade vi nog oss över miniräknaren, penna och papper INNAN Fröken han dit. 
-Hur gick det med matten? fortsätter han.
-Nja jag hoppade av matte C , men det andra klarade jag.
Och nog för att matte inte är min starka sida, men det var ju inte därför jag beslöt mig för att hoppa av, utan av helt andra anledningar, och då kläcker det puckot..
- Ja vi pratade ju mycket om dig.
WHAAAT?! skriker jag i huvudet men svarar med ett , hehe jasså, och hoppas på ett gensvar, men det kommer aldrig.
Tillslut säger Fröken att det här jobbet passar mig nog bra. Tro nu inte att han sa det av artighetsskäl eller att han på något sät önskade mig lycka till i framtiden, helvete heller! Han menade att det här passar sig Emilia, ett affärsjobb, för det är ju sånt amatörer håller på med, sånna utan framtid.
Efter en rad, underförstådda pikar, som fören främmande människa lät som ett jättetrevligt samtal, säger vi hejdå. Och allt jag kan tänka på är, vad ropade vi på studenten, vad ropade vi på studenten, vad ropade vi på studenten.. Det var ungefär i dem i banorna mina tankar gick under hela samtalet, och fortsatte så under hela dagen.
Men jag hoppas att vi sa något jävligt, för den där Fröken, han skiter jag FULLSTÄNDIGT i !

Dagens ord
Mitt sätt att skämta är att berätta sanningen.
George Bernard Shaw (1856-1950)


Det var en gång..

På den gamla goa tiden.. Det vill säga en tid som jag la bakom mig den 12e Juni i år... Där fanns det en lärare som kallades för Hitler.. Denna man fick även titeln "Fröken Åkes mustasch" under min första termin på gymnasiet. Det var nämligen så att en klasskompis ropade efter fröken på en lektion, något som tydligen var väldigt känsligt! Fröken Åke röt till och förklarade med ilska i ögonen hur dum i huvudet denna klasskompis var som sa fröken till någon som faktiskt såg manlig ut.. Inte långt efter det fick jag och Isabel syn på en affisch om en teater som hette "Fröken Fleggmans mustasch" och det var ju bara för klockrent att vi var tvungna att skriva dit ett mer passande namn..För just det, han hade en mustasch...som kunde förknippas med Hitler. 
Sorgligt nog ledde denna fröken en diktartur i klassrummen, inte bara över eleverna utan också över vår andra klassföreståndare som olyckligt nog var svenskalärare vid fel tidpunkt och plats. Nu var det så att Fröken Åkes fysik och mattelektioner skulle råka illa ut eftersom en läsvecka hade planerats in. Och vem kunde in ha mer rätt än Åke i fysiken och matten är de ämnen som står över alla andra.

Jag ska säga att om man driver en diktatur som lärare i klassrummet vinner man inte mångas förtroende och det kunde medföra vissa problem.. Ja tro inte att det innebar några som helst problem för Fröken Åke, nej nej! Det var ju oss det var fel på så klart. Nog för att han borde söka karriär inom något annat yrke, men att han högt och tydligt gormar att han hoppas på att vi kommer bli arbetslösa bara för att ingen vill ta sig tiden att stanna kvar efter skolan i ett jävligt meningslöst möte, var kanske liiiiite att ta i.. Men ja vet inte, det kanske bara var sånt han klämde till med när han inte hade mer att försvara sig med.. För vid den här tidpunkten hade han ju redan sagt att vi skulle gå och lägga oss på en Sibirisk järnväg, höjt linjalen, och sagt en rad underförstådda pikar till de som faktiskt vågade säga emot.

Jag är så glad så glad, att jag och isabel sjöng ut min lycka på studentflaket och hånade Fröken Åke när vi passerade honom, tyvärr så har vi glömt VAD vi egentligen sa..

Iaf, anledningen till att jag skriver detta inlägg är att jag råkade träffa på Fröken Åke på mitt jobb.. men det tar vi nästa gång!

DAGENS ORD
Ta ingen skit! ;D speciellt inte från Hitler!


RSS 2.0